Het ontstaan van TMR Foodmaintenance

TMR is ontstaan uit “Jan Terpstra Verkoop en Reparatie” en “Onderhoud en Reparatie Bert de Vries” .

Jan Terpstra verkoop- en reparatiebedrijf is 23 jaar geleden in 1993 begonnen in Oude Bildtzijl als verkoop en reparatiebedrijf voor bos-, tuin en parkmachines, daarnaast werden er diverse diensten in de voedingsindustrie geleverd in de vorm van onderhoud en reparatie van machines. Ook foodgrade smeringen van machines behoorde tot het takenpakket van Jan Terpstra bij zijn klanten.

Onderhoud en Reparatie Bert de Vries is 2005 begonnen in Hallum als onderhouds- en reparatiemonteur in de voedingsindustrie daarnaast werden diverse (kleine) constructiewerkzaamheden uitgevoerd.

Doordat beide bedrijven elkaar regelmatig tegen kwamen bij diverse klanten in de voedingsindustrie is besloten om samen verder te gaan, krachten bundelen en samen sterk om meer klanten te kunnen bedienen en meer diensten te kunnen leveren. Ofwel het dienstenpakket uitbreiden en ondertussen is er meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd binnen de voedingsindustrie.

Per 1 januari 2015 is TMR Foodmaintenance volledig over gegaan naar de algemeen direkteur Bert de Vries. Het volledige aandelenpakket is nu in handen van Bert de Vries.


Met een vast team van breed inzetbare monteurs is op 1 januari 2008 TMR Friesland B.V. met als handelsnaam TMR Foodmaintenance ontstaan.

slogan-TMR